tiistai 28. maaliskuuta 2017

Verovarojen tarkempaa priorisointia kuntalaisten hyödyksi!

Viimeinen mutta ei suinkaan vähäinen vaalitavoitteeni on verovarojen harkitumpi käyttö.

Kahdessa aiemmassa löytyi niitä tärkeitä kohteita mihin panostuksia tarvitaan työllisyys ja korjausvelan vähentäminen. Se mitä olen jo aiemmalla kaudella vastustanut on mm. Kainuun Edun rahoittamisen jatkaminen, on ikävää laittaa yritystoiminta  ja vaikkapa työllistäminen vastakkain, koska yritykset työllistävät.

Lähden kuitenkin siitä ajatusmaailmasta liikkeelle, että kunnan tehtävä on taata kuntalaisille laadukkaat ja hyvät peruspalvelut, johon kuuluu monia asioita mm. kansalaisopistot, kirjastot. Viime talousarvio kokouksessa jouduttiin tekemään ikäviä leikkauksia sivistyspuolelle jossa leikattiin ja vähennettiin kansalaisopiston rahoitusta joka tulee ensi syksynä heijastumaan mm. kurssien vähentymisenä.



Ja koska meillä ei enää riittänyt rahaa rahoittaa peruspalveluita, koin että silloin on leikattava myös yrityksiin kohdistuvaa rahallista panostusta. Yrityksillä on mahdollisuus etsiä muita rahoituslähteitä, mitä mahdollisuuksia kunnalla on etsiä muita rahoituslähteitä... nostaa maksuja, nostaa veroja...

Mieluummin lähden  siitä ajatuksesta, että menot priorisoidaan. Ensin tarvitaan leipä ja sitten mietitään millaisiin lisäpäällysiin rahat riittää.

Helppoa tämä ei tule olemaan, vaikeitakin päätöksiä joudutaan tekemään. Toisten mielestä teen väärin ja väärillä perusteilla, toisten mielestä panostan oikeisiin asioihin.

Valinta on sinun ketä äänestät vaaleissa ja niillä arvoilla mistä enemmistö muodostuu, niillä eväillä mennään seuraavat neljä vuotta.

Minun tärkeimmät tavoitteeni ovat tasapuolinen kohtelu, oikeus terveisiin opiskelu- ja työskentely tiloihin, terveyttä ja sen  menetystä kun ei voi mitata rahassa sekä ihmisten työllistyminen järkeviin ja mielekkäisiin töihin. Näiden eteen sitoudun töitä tekemään parhaani mukaan.

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...