tiistai 11. huhtikuuta 2017

Päättääkö naapuri puolestasi?

Kuntavaalit on käyty ja omasta puolestani olin todella iloinen pääsystäni jatkokaudelle valtuustoon, tämä kiitos kuuluu siis teille äänestäjäni, Lämmin Kiitos!

Ilo loppui lyhyeen kun katsoin äänestysprosenttia, alle 50 mennään ja se ei ole enää hyvä asia. Miksi jäädään kotiin nukkumaan?

Äänestämisen luulisi olevan suht´koht helppoa vaikka äänestyspaikkoja on vähennetty. Kajaanissakin ennakkoäänestyspisteitä oli useita jotka olivat auki aamusta pitkään iltaan. Keskikaupungilla pystyi äänestämään kaupungintalolla, kauppakäynnillä Prismassa tai kirjasto käynnin yhteydessä kirjastoissa.

Onko politiikka vieraantunut ihmisistä? Mielestäni ei, valtuustoissa päätetään kuitenkin meidän jokaisen arkeen liittyvistä asioista ja kyllä siellä puhutaan ihan tavallisista asioista,



Onko asiat ennalta päätetty virkamiesten taholta? ei ole, virkamiehet valmistelevat asiat mutta lautakunnat, hallitus ja valtuusto päättävät asiat lopullisesti. Minunkin aikana moni asia on mennyt toisin kuin alunperin on esitetty, joten kyllä vaikuttaminen on todellista.

Miksi siis jäädään nukkumaan, syitä on varmasti on monia.
Muutamia muutoksia mitä itse kuitenkin toivoisin tapahtuvaksi on;
- tehdään politiikasta sallitumpaa, monilla pienillä teoilla estetään politiikan teko mm. kieltämällä poliittiset tilaisuudet kauppakeskuksissa ja kauppaliikkeiden pihoilla.
- jokainen poliitikko voisi kantaa enemmän poliittista vastuuta ja tiedottaa pitkin kautta mitä on tehty ja jätetty tekemättä (tässä on itselläkin peiliin katsomisen paikka)
- viedään poliittisia tilaisuuksia myös verkkoon, jotta niitä voi seurata kotoa käsin tai myöhemmin tallenteena verkosta.

Tässä muutamia ajatuksia ei näillä vielä maailmaa mullisteta, mutta ehkä pienin askelin näillä päästäisiin jälleen parempaan suuntaan. Ja lopuksi sinulle nukkuva äänestäjä haluaisin todeta, aina joku äänestää kuitenkin ja vain ne annetut äänet lasketaan ja niillä enemmistö äänillä sitten päätetään sinunkin asioistasi seuraavat neljä vuotta....

Entä jos se ärsyttävän aktiivinen naapurisi ajattelee juuri toisinkuin sinä, sinä haluat julkiset terveyspalvelut mutta naapurisi rikkaana haluaa enemmän yksityistä palvelua ja kilpailua... mikäli jäät nukkumaan, jätät päätösvallan myös sinun asioistasi, sille ärsyttävälle naapurille joka muisti äänestää.

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...