lauantai 5. kesäkuuta 2021

Mennyt kuntavaalikausi 2017-2021

Menneen kauden kertausta ja mitä siitä jäi mieleen. 2017-2021 kaudella tulin valituksi seuraaviin luottamustoimiin: tarkastuslautakunnan jäseneksi, maakuntavaltuuston jäseneksi ja käräjäoikeuden lautamieheksi. Mennyt kausi on ollut antoisa, ja erilainen kuin aiemmat luottamuskaudet.

Käräjäoikeus avasi näkymät täysin toisenlaiseen maailmaan, kuin mitä valtuustosalissa asioiden usein ainakin oletetaan olevan. Lautamiehenä työskentely on ollut mielenkiintoista ja toisinaan tapahtumat ovat vieneet hyvinkin syviin mietteisiin, kuinka elämä ei aina kohtele todellakaan silkki hansikkain.

Tarkastuslautakunnan jäsenenä olen saanut kattavan ja avartavan katsauksen Kajaanin kaupungin toimintaan kokonaisvaltaisesti. Tarkastuslautakunnan jäsenenä olen päässyt osallistumaan mielenkiintoisiin koulutuksiin, millaisiin asioihin tarkastuslautakunnan tulee kiinnittää huomiota ja mitä asioita tulee huomioida esimerkiksi lain näkökulmasta.

Maakuntavaltuustossa on käsitelty isompia kokonaisuuksia, kuten maakuntakaavoja. On käyty mielenkiintoisia keskusteluja tuulivoimasta, sen tarpeesta ja mittakaavasta Kainuussa. On mietitty linjauksia maakunnan elinvoiman lisäämiseksi ja pitovoiman parantamiseksi. On keskusteltu työvoiman saannista ja työttömyyden parantamisesta.

Hyvin antoisa ja monipuolinen nelivuotiskausi on siis kaiken kaikkiaan päättymässä. Vielä on yksi maakuntavaltuusto ja kaupunginvaltuusto jäljellä, näillä kokoonpanoilla. Uudet vaaleilla ja poliittisissa piireissä valittavat henkilöt aloittavat luottamustoimissaan syksyn kuluessa. Toivon mukaan saan olla itse tuossa joukossa, mukana jatkamassa uusissa luottamustoimissa.

Yksin ei kukaan saa suuria mullistuksia aikaan, politiikka on joukkuepeliä, jossa usein tehdään kompromisseja ja keskustellaan vaihtoehdoista. Itse pidän tärkeänä, että voin olla mukana tuomassa näkemystäni tasa-arvoisuudesta, puolustamassa niiden oikeuksia, jotka eivät kenties itse jaksa taistella oikeuksistaan.

Näkemykseni mukaan elinvoimaiseen maakuntaan tarvitaan työelämään monenlaisia osaajia siivoojista tohtoreihin. Me tarvitsemme vanhuksille hyvää hoitoa ja hoivaa. Me tarvitsemme kaikille yhtäläiset pelisäännöt. Me tarvitsemme oikeuden päättää asuinpaikasta, jolloin se tarkoittaa kaavoittamista myös kaupunkikeskustan ulkopuolelle. Me tarvitsemme toimivia palveluita, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jokaisessa kylässä pitää olla kaikki palvelut saatavilla, mutta ne palvelut tulee olla kohtuullisilla etäisyyksillä. Me tarvitsemme toimivaa infraa, liikenneverkostoa ja toimivia juna-/lentoyhteyksiä. Kainuu pärjää kyllä, vaikka väestö ennuste on laskeva. Yhdessä teemme siitä vielä paremman, hienon kolkan kauniissa Suomen maassa, jossa on hyvä asua ja olla.

 

Jos nämä ajatukset olivat mielestäsi kannattavia, voit äänestää minut halutessasi jatkoon, näillä ajatuksilla jatkan tästäkin eteenpäin. Ennakkoäänestys jatkuu 8.6.2021 saakka ja numeroni oli 223.


Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...