keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Seminaarin jälkeisiä tunnelmia

Tänään oli valtuustoseminaari. Paljon kuultiin alustuksia sotesta, taloudesta, kuntarakenteesta sekä monesta ajankohtaisesta aiheesta.

Suurimmat asiat jotka jäivät mieleeni pyörimään... sen lisäksi että huoltosuhde kasvaa, kuntien velkaisuusaste kasvaa huolestuttavaa tahtia. Äkkiseltään mahdottomalta ja toivottamalta tuntuva yhtälö.

Tuskin kuitenkaan mikään asia on mahdoton, jos vain halutaan jotain tehdä. Nyt käsillä olevan ongelman pohjalta lähdin miettimään löytyisikö uudenlaisesta ajattelu- ja toimintatavasta apua.

Entäpä jos kaikki nyt hajallaan olevat toiminnot ensin listattaisiin yhdeksi selkeäksi tilastoksi alueittain. Sen jälkeen lista toimitiloista.

Seuraavaan vaiheeseen voitaisiin ottaa tarkasteluun alueiden väestörakenteet ja sen pohjalta alueen tarpeet. Lähdettäisiin visioimaan uutta, mikseipä yhden katon alla voisi toimia kaikki alueella tarvittavat kunnalliset palvelut päivähoidosta sairaanhoitoon ja kaikkeen siltä.

Voi tuntua haastavalta, mutta eiköhän meiltä löydy osaamista ja osaajia jotka nämä haasteet osaisiva ratkoa. Uusien monitoimitalojen tieltä, voitaisiin purkaa tiensä päähän tulleet rakennukset, myydä käyttökelpoiset asunto-osakkeet...

Alussa investointikulut luonnollisesti olisi isot, mutta kuinka pian maksaisi itsensä takaisin kun entisten vuokrakulut loppuisivat, lämmityskulut pienentyisi uusien energiatehokkaiden ratkaisujen ansiosta..
entäjos

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...