lauantai 28. marraskuuta 2015

Pirunsarvet päässäkö?

Mistä kumpuaa nykyisin tämä valtava negatiivisuus?
Miksi huudellaan nimettömästi lehtien palstoilla, kuin keskenkasvuiset kakarat?

Mistä juontuu ajatus että, minä olisin aina oikeassa ja kaikki muut väärässä?
Miksi "väärin" ajattelevat/puhuvat pitää haukkua maanrakoon?

Ajoittain ihmetellen, ajoittain väsyneenä ja lopen kyllästyneenä olen miettinyt, mistä tämä nykypäivän vihamielisyys johtuu.
Vanha sanonta pitää paikkansa, se kumpaa ruokit (viha/ilo) se kasvaa, mutta mistä saa alkunsa tämä ajoittain järjettömyyksiin menevä kriittisyys ja vihamielisyys.

On hyvä olla kriittinen, tarkastella asioita monelta kantilta, mutta onko siinä enää mitään mieltä jos jokaista asiaa lähdetään ensimmäisenä sen enempää ajattelematta tuomitsemaan ja arvostelemaan.
Kivitetään alas jokainen uusi ajatus tai idea, pohtimatta olisiko ideasta toteutukseen.

Onko reilua huudella kuuloluureissa ja tekstaripalstoilla nimettömästi, ilman että antaa edes kohteelle mahdollisuutta kertoa näkökantaansa.
Kuinka vastapuoli voi puolustautua tai kertoa näkökantaansa kun ei tiedä kenelle sen kertoisi.



Entä jos nimettömästi huuteleminen kiellettäisiin?

Nousisitko lavalle mikrofoni kädessä, omilla kasvoilla, omalla nimelläsi tuomitsemaan toisella tavalla ajattelevan ihmisen, räkyttäisitkö kuin pahainen piski sylki suusta lentäen?
Vai miettisitkö ensin toisen kerran ja sanoisit asiasi vasta sitten ja kuinka sen silloin sanoisit?

Mihin unohdimme käytöstavat, kun saimme mahdollisuuden ruveta nimettömästi huutelemaan ruudun takaa, omasta nurkkauksesta kenenkään näkemättä?
Mikä kasvatti pirun sarvet päähämme?

Ei minulla vastauksia ole kysymyksiin, kunhan ääneen ja julkisesti omalla nimelläni, omassa blogissani pohdin mihin tämä maailma on menossa?

Sen tiedän että, itse haluaisin elää iloisemmassa, toisten tunteet huomioon ottavassa yhteiskunnassa. En tällaisessa nykyisen kaltaisessa vihamielisyyttä ruokkivassa toisia kanssakulkijoita haukkuvassa yhteiskunnassa.
Se että sallimme erilaiset mielipiteet, ei tarkoita sitä että meidän olisi oltava samaa mieltä, mutta asioista voidaan olla erimieltäkin ilman, että menemme toisen iholle ja henkilökohtaisuuksiin saakka arvostelemaan.

Toiveeni onkin, eletään ja annetaan toistenkin elää, jokainen tyylillään.
Alettaisiinko ruokkia iloa, tulisiko maailmasta mukavampi paikka elää?


Kaikella Rakkaudella, peace, love and Rock ;)

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...