sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Puoluekokous puheeni 11.6.2016

Arvoisa puheenjohtajisto,
Arvoisat puoluekokousedustajat, seuraajat ja vieraat

Hyvät Toverit,

Tavoiteohjelman hyväksymisen lisäksi puolueelle valitaan tänä viikonloppuna uudet johtohenkilöt, osa on jo valittukin.
Puoluevaltuustoon tulee paljon edustajia Etelä-Suomesta alueen väestö- ja puoluejäsenten määrän vuoksi.

Vasemmistoliitto on kuitenkin valtakunnallinen puolue, jonka linjauksissa on huomioitava koko maa ja tunnettava alueiden erilaisuus. Puoluejohdossa on oltava henkilöitä kehäkolmosen sisäpuolelta Lappiin asti ja siltä väliltä.

Ex-lappilaisena ja nykyisenä kainuulaisena korvaani särähtävät puheet siitä, kuinka liikkumisessa tulisi suosia julkisia yhteyksiä ja rajoittaa, jopa rankaista yksityisautoilua. Samaan aikaan meillä on asuinpaikkoja missä on kymmenien kilometrien etäisyydet lähimpään kauppaan tai peruspalveluihin eikä ensimmäistäkään bussivuoroa.

Pohjoisen todellisuus on niin toisenlainen kuin etelässä, ettei se metroasemien tuntemisella aukea.
Meillä oma auto ei ole ylellisyys turhake vaan välttämättömyys.

Tai yhtä yksisilmäisesti puhutaan kaivosten sulkemisesta vain luonnon saastuttajina, unohtaen, että ne ovat suomalaisia työpaikkoja, joita ei voi viedä halpatyövoimamaihin.
Me luonnon keskellä ja samalla kaivosten lähellä asuvat, ymmärrämme kyllä luonnon arvot, mutta myös sen että meidän on voitava elää kotiseudullamme.

Pointtini siis on se, että Suomi on suuri maa jonka alueet ovat erilaisia ja edustaakseen koko Suomea myös puoluejohdon on siten koostuttava.

Me emme Kainuusta ole asettaneet puoluevaltuuston johtoon omaa ehdokasta.
Puoluevaltuustoon esitämme kuitenkin yleisjäseneksi näyttelijä Vesa Kaikkosta.

Lapin piirin puheenjohtajalta Kati Tervolta löytyy vahvaa osaamista ja tietämystä pohjoisen oloista.
Kati toimi Lapin piirin toiminnanjohtajana ennen puolueen työntekijöiden vähentämistä ja kiersi lähes puolen Suomen alueella. Hän on samalla uusi, tuore kasvo puoluejohdossa ja omaa erittäin vahvat yhteydet naisvaltaiseen ammattiyhdistysliikkeeseen JHL:n suuren ammattiosaston puheenjohtajana.

Arvostan puheenjohtajassa hyvää demokraattista johtamista, asioiden johdonmukaista eteenpäin viemistä, nopeaa oivalluskykyä sekä innostavaa otetta asioihin. Katilta näitä kaikkia omainaisuuksia löytyy.

Ja kuten alussa mainitsin, puolueessa tarvitaan toimijoita kehäkolmosen ja Lapin välillä, joten uutena puolusihteerinä toivon näkeväni Oululaisen Risto Kalliorinteen.
Puoluetoiminnan ykkösorganisaattorin valinta ei voi olla riskipeliä vaan siihen on valittava henkilö, joka tunnetaan ja johon voidaan luottaa. Risto on juuri sellainen.

Vasemmistoliitto on koko maan puolue Helsingistä Utsjoelle ja yhtä kattava kokoonpano tulisi olla puolueen johdossakin

Kiitos ja mukavaa puoluekokousta Toverit!


Usealla oli matkalaukussa puoluekokosmekko(ja) kylmän sään vuoksi jätin 
mekon kotiin, mutta pakkasin laukkuuni puoluekokousleivoksia ;)

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...