lauantai 7. tammikuuta 2017

Silmänlumetta

Vuoden alussa liikennevakuutusmaksut vapautuivat ja yhtiöt saivat ruveta hinnoittelemaan vakuutusmaksuja asiakkailleen henkilökohtaisesti. Tavoitteena oli lisätä kilpailua.



Vuosi vaihtui ja markkinoille tulivat uudet liikennevakuutukset uusilla bonuksilla, mainoksia alkoi näkyä "tule meille asiakkaaksi, meillä korkein bonus jopa 83%" tai uudelle hyvälle kuskille lähtöbonusta ja sitä rataa.



Joten ei muuta kuin kyselemään vakuutustarjouksia. Vertailukohteena edellisenä vuonna uusitut kilpailutetut vakuutukset.
Lähtöbonuksia lupailtiin parhaimmillaan jopa 30%, kun vanhalla järjestelmällä lähtöbonus oli 0. Eli kannattaa kilpailuttaa kun noin hyvä tarjous, vaikutti hyvältä eikö?




Todellakin vaikutti, kunnes katsoi viivan alle jäävää summaa, jos liikennevakuutusmaksu ilman bonuksia oli jo aiemmin hurjan iso, niin nyt 30% bonuksella maksua kilahtaisi vielä enemmän maksettavaksi.
Kyllä, vuosivakuutusmaksua joutusikin maksamaan n.120,- euroa enemmän vuoden aikana, vaikka bonukset nousi 0:sta 30:een.



Ajattelinpa sitten vertailun vuoksi tarkistella vahingottomalla historialla toista vakuutusta jossa jo valmiiksi täydet bonukset. Siihen tipahtaisi 10% lisää ja bonukset uuteen maksimiin eli 80. Viime vuonna otettuun vakuutusmaksuun laskemalla vakuutusmaksun pitäisi tuolla nousulla alentua siten reippaat 80,- euroa, vaan eipäs alentunutkaan...
Vakuutus pitäisi ottaa uusiksi, uusilla ehdoilla ja alennusta tulisi vuositasolla reipas 30,-, jotta mihin hävisi melkein 50,- euroa!



Ei muutakuin kalkulaattoria kouraan ja tarkemmin tarkastelemaan vuoden -16 ja vuoden -17 liikennevakuutuksen perusvuosimaksuja ja ylläri-ylläri toisessa vakuutuksessa perusvuosimaksu oli noussut 43% ja toisessa 31%.


Vakuuttaja ja ajoneuvo ei siis vaihtuneet tässä välissä ja edellisetkin vakuutukset molemmissa edelliseltä vuodelta, eivät siis mitään ns. vanhoja vakuutuksia vuodelta jotain.

Ei vaihtunut vakuutukset uusiin ei, kauhulla jään vain odottamaan millaisiin summiin nämä ns. vanhat vakuutukset kohoavat, kun pelkkä rakettien paukutus jo korotti hintoja yhdessä yössä hulppeat 31 ja 43%. Edes sähköyhtiöt eivät ole tehneet näin räikeitä korotuksia, vaikka niitä onkin parjattu järjettömistä korotuksista.



Näkymykseni mukaan tälläinen järjetön hintakorotus ja siihen sitten annettava alennus jonka hinnankorotus syö, on kyllä vain ihmisten perusteellista harhaanjohtamista!
Jotenkin minusta tuntuu, ettei lainsäädännön vapauttamisella tätä tarkoitettu.

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...