tiistai 21. lokakuuta 2014

Poliitikon ura

Maanantaisessa Kainuun Sanomien kirjoituksessa mainittiin Vasemmiston eduskuntavaaliehdokkailla olevan vain 2v. ,kunnallispoliitikon kokemus takanaan ja valtakunnan suhteiden puuttuvan kokonaan.

Täytynee hiukan oikaista asiaa omalta kohdalta, osittain toki teksti on tottakin. Valtuutettuna toimin ensimmäistä kautta, aiemmin ei ole äänet riittäneet eli tältä osin 2 vuotta totta.

Kuitenkin itse katson uraani kunnallispolitiikkona hiukan toisin. Sivistyslautakunnassa olin varajäsen vuosina 2005-2008 ja tuolloinkin osallistuin useaan kokoukseen, varsinainena jäsenenä toimin 2008-2009. Vuodesta 2009 alkaen olen istunut kaupunginhallituksessa. Joten on näitä pestejä ollut ja hyvin on toimintaan sisälle päässyt. Kaupunginhallinto on toki tuttu työni kautta, Kajaanin kaupungin palveluksessa kun aloitin 1995.

Mitä sitten muihin tehtäviin tulee, jäsenistö on vaaleilla valinnut minut kahteen otteeseen edustamaan
 kolmen vuoden välein pidettävään puoluekokoukseen, joten olen saanut osallistua valtakunnan tasolla puolueen tekemisiin sitä kautta.

Valtakunnan suhteita on muutoinkin ja sekä oma että muu valtakunnan tasolla vaikuttava väki on tullut tutuksi. Tällä hetkellä olen yksi puolueen talous- ja työllisyyspoliittisen työryhmän jäsenistä, jossa laadimme uutta ohjelmaa tuleville vuosille. Tämän työryhmäntyöskentelyn myötö on tutuksi tullut virkamiehiä kuntaliitosta, temistä ja monesta organisaatiosta, joten verkostoja on kudottu.

Lapin väkeen luonnollisesti on omat siteensä ja tukiryhmänsä, synnyinseutua kun on. Lappilaiset vaan eivät voi kainuussa asustelevaa toveria äänestää vaaleissa, vaikka henkisesti tukevatkin. Tämä viimeisin jäsenäänestys ja murskavoitto siinä osoitti kuitenkin sen että kainuulaiset ovat ottaneet tämän lappilaisen kainuuseen juurtuneen pienen naisen omakseen, Iso Kiitos luottamuksesta heille, työ alkaa pohjoisen elinvoiman hyväksi.

Tästä blogista löytyy osio josta ilmenee luottamustehtävät, ken niitä haluaa tutkailla

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...