lauantai 7. helmikuuta 2015

Runebergin kakku

Viikolla vietettiin Runebergin päivää, itse runebergin tortuista en ole liiemmin koskaan perustanut.
Vuosi takaperin törmäsin kuitenkin hiukan toisenlaiseen ohjeeseen, silloin tein ensimmäisen kerran tätä herkkua kakku versiona.

Tänä vuonna innostuin jälleen testaamaan reseptin toimivuutta ja toimihan se, herkullinen suussa sulava kakku syntyi tämän leipomis innostuksen seurauksena

Leipominen rentouttaa ja siinä leipoessa ehtii pohtia monenlaista maaliman menosta.
Tätä kakkua tehdessä pohdin tulevia eduskuntavaaleja ja tulevaa koitosta.



Kisa tulee olemaan tiukka, meillä on monta hyvää ehdokasta. Eikä äänestäjilläkään tule olemaan helppoa ehdokasta valitessaan.

Tämä on kyllä kaiken kaikkiaan erikoinen työnhaku prosessi. Sinun pitää pystyä vakuuttamaan tuhansia ihmisiä, että olet juuri oikea henkilö eduskuntaan edustamaan kansalaisia ja saada heidät vielä äänestämään.

Ajaa tuhansia kilometrejä, puhua tuntitolkulla, monenlaisissa tilaisuuksissa.
Vastata kymmeniin vaalikoneisiin. Parin tunnin yö unienkin jälkeen on oltava iloinen ja reipas.

Ja tätä prässiä kestää pari kuukautta, toiset sanovat että aika on lyhentynyt, minun mielestä hyvä niin. 2 minuuttia nyrkkeilykehässäkin tuntuu huomattavasti pidemmältä ajalta.

Kuitenkin tämä on haaste jonka otan innolla vastaan, tämä on haaste jota olen itse himoinnut ja halunnut. Laki ja asetukset ovat sellainen merkillinen ympäristö minulle, että se vain kiehtoo ja vetää puoleensa.

Runebergin kakustani tuli syntisen hyvää, innolla jään  odottamaan millainen on lopputulos kohdaltani eduskuntavaaleissa 2015.


Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...