sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Toimittaja Anitta Koiviston kirjoitus

Kemi-Tornio kaupunkilehdessä oli 22.4.2015 poikkeuksellisen hyvä kirjoitus, jonka vuoksi kirjoitan sen tänne blogiinikin luettavaksi.

Äärimmäisen ihania mieltä lämmittäviä sanoja jokaiselle eduskuntavaaliehdokkaana olleelle.

Toimittajalta palstalla Anitta Koivisto siis kirjoittaa näin:

Nostan hattua sinulle

Valosta kiitän. Valo on siemen, josta kasvavat ilo ja toivon sitkeä puu, joka siipinä, siltana yli päiväsi ojentuu. Tämä Maaria Leinosen runo on kaikille jotka olivat ehdolla eduskuntavaaleissa. Ei vain niille, jotka pääsivät, vaan ihan kaikille, jotka panivat itsensä likoon meidän kaikkien puolesta. Niille, jotka kuluttivat aikaansa, rahaansa ja ajoivat tuhansia kilometrejä maantiellä. Jopa kymmeniä tuhansia! Jotka pitivät puheita toreilla ja kävelykaduilla sateessa, tuulessa ja tuiskussa. Niille kiitos, jotka puhuivat paremman Suomen puolesta pensa-asemilla, baareissa, kaupoissa, kylätaloissa ja somessa.



Nostan hattua sinulle, joka laitat itsesi ja elämäsi näkösälle kaikille kaikkialle ja kaikkien hyväksi. Sinulle, joka olit innokkaasti somessa ja joka niemen notkossa ja mäen nyppylässä. Olit esillä, vaikka jotkut ilkkuivat, tai tekivät ilkivaltaa julisteillesi ja mainoksillesi.

Ilman teitä ja teidän uskoa itseenne ja siihen sydämen paloon puoluettasi ja tavoitteitasi kohtaan, ei meillä olisi ketään ketä äänestää - eikä olisi ketään, joka hoitaisi asioitamme ja pitäisi heikompien, sairaiden, lasten, ikäihmisten, nuorten, yrittäjien ja eläkeläisten puolia. Valosta kiitän.

Minusta ei olisi siihen mitä olette tehneet. Ja toivottavasti teette edelleenkin.

Meille kaikille on tästä oppimista. Siitä sydämen palosta omistautua siihen mihin uskoo. Tehdä sen eteen töitä satanen lasissa. Laittaa pieni omaisuus likoon asian takia. Toimia ja uskoa ja valaa toisiin samaa intoa ja uskoa paremmasta huomisesta. Mikä valtava energia on ollut liikkeellä, mikä voimainponnistus on tehty.

Ei ihme, jos nyt takki on tyhjä. Nyt on aika levätä. Mutta teitä tarvitaan edelleen, älkää antako palon sammua. Me tarvitsemme sinua, sinun innokkuutta sinun luovaa hulluutta, sinun rohkeutta, sinun avoimuutta ja SINUA! Ja varsinkin sinun tuomaa viisautta, uskoa parempaan huomiseen ja sinun tuomaa valoa.

Me tarvitsemme ihan jokaista puoluetta, ihan jokaista ehdokasta, jokaista jäsentä ja toimijaa ja tukijoukkoja. Tukijoukoissa on myös meillä valtavasti oppimista, kuinka suuri joukko ihmisiä on ollut auttamassa jokaisen ehdokkaan kohdalla. Auttajia on ollut joka lähtöön, sanan ja lappujen viejiä vaikka kuinka paljon. Toden totta, elämää on vaalienkin jälkeen ja te jotka olette sinne päässeet, asetamme teihin suuret odotukset. Mitä tulikin luvattua, sen on sitten tapahduttava. Me seuraamme tarkoin teitä siellä Arkadian mäellä.

Iloa kaikille kevääseen. Valo on siemen, josta kasvavat ilo ja toivon sitkeä puu.

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...