maanantai 13. maaliskuuta 2017

Jatkokaudelle valtuustoon

Siitä on 12v. aikaa kun lähdin mukaan kuntapolitiikkaan. Valtuustoon toki ei  menty ensi yrittämällä, vasta kolmas kerta toden sanoi.

Politiikan opettelu alkoi kuitenkin tuolloin, sivistyslautakunnan varajäsenenä ja myöhemmin varsinaisena jäsenenä. Sain olla mukana puolustamassa kyläkouluja, vaikka taistelu hävittiin niin olin iloinen kun sain olla osallisena tuossa taistelussa ja päätöksenteossa.

Luottamustoimet ovat siitä vähitellen lisääntyneet ja osa on taakse jäänyttä historiaa. Osasta tehtävistä olen luopunut omasta tahdosta, ihmisen aika on kuitenkin rajallinen ja elämässä on muutakin kuin politiikkaa.

Jo vuosi sitten minulle oli selvä asia, että haluan jatkaa edelleen kuntapolitiikassa. Kuntasektorilla tulee olemaan valtavia muutoksia sikäli mikäli maakuntamallit ja soteuudistukset toteutuvat.

Tulevaisuuden kunta ei ole sellainen missä elämme nyt mutta, tulevaisuuden kunnassa on paljon päätettäviä asioita valtuustoissa. Esim. päivähoito, elinkeinoelämä, koulut, ennaltaehkäisevä työ ja kuntalaisten hyvinvointi sekä tasavertainen kohtelu säilyvät kuntien roolissa.



Kajaani tulee olemaan Kainuun kasvukeskus ja haluan olla tässä kehityksessä mukana.
On monia elementtejä mitä tarvitaan hyvinvoivaan kaupunkiin ja niissä keskusteluissa haluan olla mukana.

Haluan kuunnella kuntalaisia, miettiä ja pohtia ratkaisuja kuinka rakennetaan tulevaisuuden kuntaa.
Mitkä ovat menestyksen avaimet, ettemme jää periferiaksi jonnekin itärajan tuntumaan.

Politiikassa on jotain kiehtovaa, jotain joka pitää otteessaan vuodesta toiseen, jollain tapaa en osaa kuvitella elämää ilman politiikkaa. Jostain kumpuaa se palava halu olla mukana rakentamassa luokkaeroja poistavaa yhteiskuntaa, tasa-arvoista yhteiskuntaa.

Valta on äänestäjillä, jään mielenkiinnolla odottamaan ja toivomaan että äänestyslapuista riittävän monta 185 numeroa, jotta pääsisin jatkokaudelle valtuustoon ja jatkamaan työtä kasvavan hyvinvoivan kunnan eteen. Se on pitkäjänteistä yhteistyötä, verkostoja on jo rakennettu ja mikäli lupa jatkokaudelle tulee sitä työtä lupaan jatkaa.

Minulla tulee olemaan kolme pääpointtia näissä kuntavaaleissa ja tulen avaamaan niitä täällä blogissa aihealue kerrallaan. Palaan näihin pointteihin  siis myöhemmissä kirjoituksissa.


Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...