maanantai 20. maaliskuuta 2017

Ole näkyvillä ja silti näkymätön!

Kuntavaalit lähestyvät ja poliitikot haluaisivat keskustelemaan sinne missä ihmisetkin ovat.
Kauppojen piha-alueet olisi mukavia paikkoja, siellähän on jo valmiiksi väkeä.

Kuitenkin kauppaliikkeet ovat pääsääntöisesti, varsinkin isot ketjut, k-ryhmä ja s-ryhmä ovat linjanneet, ettei heidän pihamaillaan saa olla poliittista toimintaa. Mitä jää jäljelle kaupunkien omistamat torit, siksi siis olemme vain toreilla tavattavissa.

Kauppakeskukset olisivat myös mukavia ja lämpimiä paikkoja sekä mainosten jakamiseen että ihmisten jututtamiseen. Mutta ei, edelleen poliittinen toiminta on kielletty valtaosassa kauppakeskuksia....

Joten värjötellään sitten yksinomaan siellä julkisella torilla ja jatketaan kertomista miksi olemme vain torilla, siksi koska politiikan teko on Suomessa kiellettyä, kun yrittäjät ja kaupat pelkäävät leimautumista.

On kuulunut perusteluita, että poliittiset järjestöt eivät välttämättä ole tasapuolisesti näkyvillä, mutta tämähän on sitten poliittisista toimijoista ja heidän aktiivisuudestaan kiinni ketkä haluavat olla näkyvillä, ei liene kauppojen tehtävä toimia tasapuolisena ajan ja paikan järjestäjänä. Ontuva ja huono selitys mielestäni.

Toinen perustelu miksi poliittiset järjestöt ovat kiellettyjen listalla on se että, asiakkaita voi häiritä kun väärän värinen järjestö on pihamaalla ja he eivät saa asioida rauhassa, on pelko että asiakkaat kaikkoavat tai menevät muualle. Jälleen väitän että ontuvat ja huono selitys.

Kyllä esim. kissayhdistys voi ja saa esitellä toimintaansa ja myydä tuotteittaan kauppaliikkeiden käytävillä, eikö tässä ole pelko että koira ihmiset ärsyyntyvät ja siirtyvät toisaalle, eiväthän kaikki ole kissa ihmisiä.

Tai lions-toiminta, eivätkö kaupat pelkää leimautumista veljesjärjestöihin. Sallimalla tanssiryhmien esiintyminen, voi siitäkin joku mielensä pahoittaa kun ei saa rauhassa kaupassa käydä vaan joutuu seuraamaan jotain tangoesitystä vaikkei kyseisestä musiikkilajista yhtään pidä.

Tee tässä sitten politiikkaa, kun sanomaa pitäisi viedä, mutta näkyvillä et saa olla!
Väitän että kauppaketjut harjoittavat systemaattista poliittista syrjintää!

Verukkeet ovat verukkeita joten aikuisten oikeasti, voitaisiinko jo siirtyä syrjimättömään ja pelkäämättömään yhteiskuntaan, ei sitä politiikkaa kuitenkaan kenellekään pakolla syötetä!
Tietoisuudella ja näkymisellä voitaisiin kuitenkin mahdollisesti vaikuttaa äänestysaktiivisuuteen jonka laskusta yllättävän moni on huolissaan.

Omalta osaltani toivotan onnea ja menestystä kaikille vaaleihin, tsemppiä ja jaksamista ehdokkaille sinne paisteeseen, tuiskuun, sateeseen tai mitä sieltä taivaalta sitten tuleekin, pukeutukaa sään mukaan niin torilla seisoskelu on paljon mukavampaa.
Ja kuntalaiset, kyllä se äänestäminen hyvejää, juuri sinun äänesi voi ratkaista jonkun puolueen menestymisen vaaleissa ja sitä kautta siihen millaisin ajatuksin varustettuja ihmisiä siellä valtuustoissa ja lautakunnissa istuu enemmistönä päättämässä.

Puolueilla on eroja ja erilaisia painotuksia, kannattaa tutustua linjauksiin ja tehdä ensimmäinen valinta tältä pohjalta. Jos ei puolue tai ehdokas ole vielä tiedossa, niin onnea etsintään, ehdokkaita on paljon ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva, mutta käytä äänioikeutesi!



Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...