tiistai 28. maaliskuuta 2017

Puhtaat ja terveet tilat sisäilmaongelmaisten tilalle!

Toisessa vaalitavoitteessani otan kantaa terveydelle haitallisiin ongelmatiloihin.

Meidän ja kuten niin monessa muussa kaupungissa valitettavan useissa rakennuksissa on kosteusvaurioita, hometta, huonoa ilmastointia sekä monta muuta ongelmaa. Rahan puutteeessa korjauksia on siirretty vuosi toisensa jälkeen ja sitä laskua nyt maksamme.

Sairaalanmäellä vanhan rakennuksen saneeraaminen oli ikävä esimerkki siitä ettei rahaa kannata polttaa (ainakaan ilman perusteellista tutkimista) vanhan peruskorjaamiseen, alle vuosi ja työntekijät jouduttiin siirtämään väistötiloihin sairasteluiden vuoksi.



Haule eli Hauhola-Lehtikangas monitoimitalo taas on saanut valtavasti kiitosta, rahaa kului, mutta elinkaari on pitkä. Tässä tapauksessa ei korjattu vanhaa, vaan rohkeasti purettiin vanha pois ja rakennettiin täysin monitoimitalo jossa on koulun lisäksi päivähoito ja kirjasto.

Tällä uuden rakentamisen tiellä pitäisi jatkaa rohkeasti. Toki kuntatalous ei kestä sitä, että rakennetaan kaikki kerralla uusiksi, maksettava nämäkin on.

Vanhan korjaamiseen uppoaa kuitenkin usein helposti enemmän kuin vanhan paikkaamiseen.
Mielestäni pitäisikin tehdä pitkän aikavälin tarkka suunnitelma, mitä tarvitaan ja minne sekä kiireellisyys järjestys rakentamiselle.

Ne mitä vielä on korjattavassa kunnossa, pitäisi aikatauluttaa mitä korjataan ja millä aikataululla. Peräänkuulutan siis lisää suunnitelmallisuutta korjaamiseen ja rakentamiseen.

Äänestääkö vai eikö äänestää?

 Olen ollut aktiivinen henkilö oikeastaan niin kauan kuin jaksan muistaa, en ole koskaan kyennyt ummistamaan silmiäni havaitsemiltani epäkoh...